معرفی رشته مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی


رشته ماشین‌های صنایع غذایی زیر مجموعه گروه فنی و مهندسی می باشد. هدف این رشته ساخت و طراحی ماشین‌هایی برای تولید مواد غذایی می باشد. این رشته در‌واقع ادغام دو رشته صنایع غذایی و مکانیک می باشد.

مهارت های مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی:

باتوجه به اینکه این رشته ترکیب رشته مکانیک و صنایع غذایی است، پس دروس ریاضی و فیزیک در این رشته بسیار حائز اهمیت می باشد. همچنین محل کار این رشته در کارخانه های تولید مواد غذایی می‌باشد، بنابراین باید توانایی کار در محیط کارخانه را نیز داشته باشید. قدرت محاسبه، ارزیابی دقیق نیز از دیگر مهارت های این رشته می باشد.

دروس مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی:

مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی،انقلاب اسلامی، تاریخ وتمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی از جمله دروس عمومی و آمار و احتمالات، بیوشیمی عمومی، کاربرد کامپیوتر، رسم فنی و نقشه کشی، ریاضیات، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی عمومی، بیولوژی سلولی، میکروبیولوژی عمومی از جمله دروس پایه می باشند.
همچنین دروس اصلی و تخصصی این رشته شامل اقتصاد و مدیریت صنعتی، طرح آزمایشات،تکنولوژی پس از برداشت،تولید محصولات کشاورزی،شیمی مواد غذایی، اصول مهندسی صنایع غذایی،تکنولوژی روغن، تکنولوژی غلات،تکنولوژی گوشت و شیلات، کنسرو سازی، تکنولوژی قند،برنامه نویسی،صنایع تخمیری،صنایع قنادی، زبان انگلیسی،مدیریت منابع آب و … می باشد.

بازارکار مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی:

این رشته رشته نسبتاً جدید است و هنوز بازارکار آن اشباع نیست از این رو می‌تواند بازارکار خوبی داشته باشد. همچنین کارخانه ها ترجیع می‌دهند به جای داشتن دو متخصص مکانیک و صنایغ غذایی از یک متخصص ماشین‌های صنایع غذایی استفاده کنند. چون هم در زمان و هم در هزینه صرف جویی می کنند. در‌واقع می‌توان گفت بازارکار در این رشته به میزان تخصص و مهارت شما پس از فارغ التحصیلی دارد.

گرایش کارشناسی ارشد:

شما می‌توانید در مقطع کارشناسی اشد در ۴ رشته به ادامه تحصیل بپردازید. این رشته‌ها شامل صنایع غذایی،شیمی مواد غذایی،زیست فناوری مواد غذایی،فناوری مواد غذایی می باشد.

مطالب مرتبط